Skip to main content

WE snuffelclinics

Er bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met de Working Equitation. Christel geeft geen WE wedstrijdtraining, het is snuffelen voor beginners; een kruising tussen dressuurmatige gehoorzaamheid en schriktraining. Een boost voor de vertrouwensband met je paard! Ras, leeftijd (4+) en opleidingsniveau van het paard maken niet uit, evenals de keuze voor stap, draf of galop; het gaat om de samenwerking. De lessen zijn één-op-één, maar duolessen zijn ook mogelijk.

Je leert als deelnemer tijdens zo’n snuffelclinic spelenderwijs hoe je je paard dressuurmatig beter ‘voor elkaar’ krijgt, maar ook hoe je hem dapperder en blijer maakt door hem aan het werk te zetten in een WE-parcours. 

“Het mooiste kado dat je je paard kunt geven, is zelfvertrouwen.”

Christel geeft intensieve individuele begeleiding waarbij ruiter en paard scherp geobserveerd worden. Door een oefening op te delen in kleine stapjes kun je relatief snel grote stappen maken en is de kans groot dat je op het eind van je les eenhandig in galop het parcours rond kan, over de brug en langs de stier. Er wordt geen druk op het paard gezet wanneer hij iets vreemd vindt, maar we verdoen ook geen tijd. Door de persoon op de grond ontstaat er een driehoekswisselwerking, die heel efficiënt is. Centraal staat altijd de kameraadschap met je paard, want daardoor groeit het vertrouwen. Naar beide kanten.

 

Financieel

De kosten zijn 30 euro per persoon per les van driekwartier of 25 euro per persoon voor een duoles van een uur, ex reiskosten. Die reiskosten zijn 0,25/km vanaf postcode 6333. Als je deze reiskosten verdeelt over de deelnemers, rolt daar vanzelf een deelnamebedrag uit. Handig is om het af te ronden naar boven zodat je zelf wat extra hebt voor koffie etc.